luni, 23 ianuarie 2012

Onestiul vrea din nou in Liga a III-a

Canalizata, deocamdata, doar pe activitatea echipelor de juniori, FCM Dinamo Onesti intentioneaza sa-si asigure un loc in esalonul trei in sezonul viitor

Inca un "satelit"

Este Dinamo III. Adica al doilea "satelit" al liderei Ligii I, dupa divizionara B, Dinamo II. Dar cine este Dinamo III? Deocamdata, o echipa care exista doar pe hârtie. Mai exact, in acte, unde figureaza ca FCM Dinamo Onesti si in planurile scouterului lui Dinamo, Ioan Sdrobis, cel care i-a convins pe conducatorii "câinilor rosii" sa investeasca pe Trotus, intr-un proiect care se bucura si de sustinerea municipalitatii onestene. Pentru moment, FCM Dinamo Onesti isi desfasoara activitatea doar la nivel de copii si juniori, insa in plan exista si un loc de liga a treia. Chiar din aceasta vara.

Proces de selectie

Noua grupare a preluat grupele de copii si juniori existente la Onesti si are ca prim obiectiv extinderea lor. "Vom continua procesul de selectie, de la grupele '95 si pâna la cele mai mici, astfel incât sa creem un centru juvenil foarte puternic. Important este ca ne-au iesit toate actele si ne bucuram de intregul sprijin al Consiliului Local si al Primariei de aici", a declarat coordonatorul de proiect, Ioan Sdrobis, care a fost si initiatorul ideii ca echipa de liga secunda Dinamo II sa efectueze stagiul de pregatire centralizata din aceasta iarna chiar la Onesti.

Mai multi pe un loc

FCM Dinamo Onesti vrea insa sa scoata capul si la seniori si sa readuca orasul de pe Trotus pe harta Ligii a III-a. "Intr-adevar, intentionam ca din sezonul viitor echipa sa joace in cel de-al treilea esalon. Este pacat ca un oras care se bucura de o traditie fotbalistica respectabila sa nu aiba macar o echipa de C", a admis "Parintele" Sdrobis. Si cum va ajunge FCM Dinamo Onesti in C? "Exista destule solutii. Una din variante ar fi chiar Dinamo IV", a spus Sdrobis, facând referire la gruparea care ocupa actualmente locul 3 in campionatul ligii a IV-a, organizat de Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti.

Amintiri zbuciumate

Daca proiectul va fi incununat de succes, Onestiul ar avea din nou o reprezentanta in liga a treia dupa o pauza de un an. Vara trecuta, FCM Onesti s-a retras din campionat. S-a vehiculat posibilitatea unei noi tranzactii care ar fi tinut Onestiul in C, insa varianta mutarii celor de la CS Caiuti pe malul Trotusului a picat. Acum, Onestiul coecheteaza din nou cu liga a treia. Si o face cu sprijin de la Bucuresti.

Desteptarea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu