vineri, 10 iunie 2011

FCM Oneşti se desfiinţează !!!

E oficial. Acţionarii majoritari ai FCM Oneşti s-au retras, condiţii în care echipa e la un fax distanţă de desfiinţare. Un fax ce trebuie trimis la Federaţie, pentru a anunţa retragerea din campionatul ligii a III-a, după ce Consiliul Local nu s-a arătat interesat de soarta formaţiei nici în cel de-al 12-lea ceas.

Preşedintele Ovidiu Momanu speră ca, printr-o minune, să apară investitorii care să preia echipa gratis. În caz contrar, după an şi jumătate de fotbal, Oneştiul va deveni, din nou, anonim în sportul rege. De 15.000 de lei era nevoie din partea aleşilor pentru ca activitatea echipei să continue, dar nu s-a dorit. În schimb, Consiliul Local cheltuie de aproape cinci ori mai mult pentru întreţinerea stadioanelor-muzee pe care nu joacă nimeni.

Ovidiu Momanu – presedinte FCM Onesti
“S-a terminat cu echipa de Liga a III-a. Am luat hotărârea definitivă şi irevocabilă împreună cu domnul Alexa, acţionarul majoritar, să ne retragem, indiferent ce s-ar mai întâmpla. Nu mai continuăm, ne-am retras. Îi lăsăm pe alţii să sprijine echipa. Îi încurăjăm, încă de pe acum, dar dacă nu ne vor veni înlocuiri, echipa se va desfiinţa. Fără bani nu se poate.”


Termenul ca echipa să fie salvată e de o lună.

Ovidiu Momanu – presedinte FCM Onesti
“În condiţiile în care până la sfârşitul lunii nu vine niciun investitor la echipă, vom declara jucătorii liberi, iar până pe 15 iulie vom anunţa şi Federaţia cu privire la desfiinţarea echipei. E păcat, dar dacă cineva vrea să preia echipa îl aşteptăm. Noi nu mai putem să o ţinem. Am făcut-o un an şi jumătate, în care am trecut de la extaz la agonie şi invers, dar nu mai putem continua”


A fost un exemplu că se poate.

Ovidiu Momanu – presedinte FCM Onesti
“Domnul Alexa, cel care a investit cel mai mult în această echipă. a spus că nu mai poate ajuta echipa. Dumnealui e din Bucureşti şi a ajutat fotbalşul din Oneşti, dar cei din Oneşti nu l-au ajutat. Acum încheiem acest capitol, la toate nivelurile, atât Liga a III-a, cât şi la juniori, cu părere de rău. Am dat exemplu că se poate face ceva în Oneşti, dacă se vrea.”


Finanţatorii au susţinut şi faza zonală a juniorilor, după ce tinerii fotbalişti de la E au câştigat titlul de campioni ai judeţului, dar interesul autorităţilro locale faţă de copii a fost la fel ca şi cel pentru echipa de Liga a III-a. Săptămâna viitoare, se va organiza şi Cupa Axa la fotbal juvenile, destinată copiilor din toate şcolile. Va fi ultima competiţie gestionata de acţionarii de la FCM Oneşti.

1TV Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu