luni, 25 aprilie 2011

FCM Onesti - Petrotub Roman 0-1 (0-0)

Faptul ca onestenii, in etapa trecuta, au fost egalati pe terenul Cetatii Tg. Neamt de echipa gazda cu un jucator mai putin in teren spre finalul meciului, le-a dat aripi jucatorilor de la Petrotub Roman. Ei au venit la stadionul de pe malul Casinului sa dea o replica darza echipei FCM Onesti si in final au obtinut un rezultat pozitiv, etaland in dese momente si valentele tehnico - tactice ale fotbalului. Romascanii si-au aratat intentiile din prima repriza, in min. 30 sutul lui Vlaicu zguduind transversala portii onestene aparata de Stirbu. El a scos de sub bara si un sut expediat de Ghidarcea (’34). Spre finalul reprizei FCM Onesti a avut doua ocazii de a inscrie, la executia unei lovituri libere de catre Braescu si la o actiune de atac purtata de Lupu.
In mitanul al doilea onestenii au intrat in teren mai decisi sa inscrie si putin a lipsit la sutul expediat de Braescu (’52). Cu mijlocul terenului deficitar, onestenii au permis o replica puternica a oaspetilor, Patrascu expediind spre poarta aparata de Stirbu un sut periculos, care a fost deviat in afara terenului de aparatorii echipei gazda (’57). Luand o decizie controversata, centralul intalnirii ieseanul Bogdan Hanceariuc a indicat punctul executarii unui penalty pentru Petrotub Roman, la o faza in care Harbuzaru a cazut in careu. Aceasta lovitura a fost transformata de catre Popa (’60). Onestenii au alergat dupa egalare, Pantea a sutat din intoarcere (’68) dar portarul oaspetilor Geoacas a fost la post, Corman a executat o lovitura libera prinsa de portarul romascan in doi timpi (’74) iar Braescu a trimis cu o lovitura de cap balonul peste poarta de la 3 metri (‘77). Arbitrul Hanceariuc nu a acordat 11 m la o faza din careul romascan din min. 80 (mult mai clara - un hent in careu- decat cea in care a aratat punctul de la 11 m) iar in final, o lovitura libera executata de Tofan, de la 30 m, a ramas fara rezultat. Romascanii, care deseori au fost primii la balon, au mai avut o ocazie de a inscrie prin Gheorghiu (’66), sutul acestuia fiind retinut de Stirbu la marginea careului. Mentionam ca la acest meci arbitrul de centru Bogdan Hanceariuc nu a acordat nici un minut de prelungire, fapt ce a starnit nemultumirea suporterilor locali si a conducerii echipei onestene. Presedintele FCM Onesti, Ovidiu Momanu a declarat la final ca “meciul cu Petrotub Roman a fost unul greu, pe care am incercat sa il castigam insa am intalnit un adversar dificil. Speram sa invingem in etapa viitoare cu CS Panciu (pe teren propriu) si sa recuperam punctele pierdute cu Romanul in meciul din deplasare de la Politehnica Galati”.

Vineri, 29 aprilie, de la ora 17.00, pe stadionul CSM echipa FCM Onesti va intalni pe CS Panciu. Arbitru de centru al acestei intalniri este romascanul Ionut Nacu, la linii arbitrand Ovidiu Galeata si Ovidiu Arusoaie, ambii din Piatra Neamt. Inaintea disputarii meciului cu echipa CS Panciu, FCM Onesti ocupa locul 6, cu 27 de puncte.

FCM Onesti: Stirbu - Dima, Aghiorghiesei, Ailenei, Mihaies (’63 Botezatu) - Braescu, Tofan, Chirila, Corman - Huiban, Lupu (’55 Pantea).

(Onesti Expres)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu