miercuri, 4 ianuarie 2012

S-a inaugurat sala de minifotbal din Onesti


In prezenta unor oficialitati locale, judetene si centrale, precum si a pasionatilor de sport, la Onesti s-a inaugurat miercuri cel mai modern teren de minifotbal din judetul Bacau, singurul care este acoperit si este dotat cu gazon artificial si instalatie de nocturna. Festivitatea de inaugurare a debutat cu slujba de sfintire, cu aghiazma mare, oficiata de parintele Constantin Alupei, protopopul de Trotus, care a subliniat si importanta, pentru comunitate a noului complex sportiv. “Se vor bucura cei tineri si toti cei care iubesc sportul-rege”, a aratat parintele Alupei.
“In loc sa consume droguri, e mai bine ca tinerii sa vina aici, la aceasta baza, si sa faca sport”, a mai spus parintele protopop. La rindul sau, primarul Emil Lemnaru, a precizat faptul ca sala de minifotbal, care este doar una din componentele noii baze sportive, ce va purta numele de Dribbling Sport, a fost realizata in urma unui parteneriat incheiat intre municipalitatea onesteana, care a concesionat suprafata de teren, si Federatia Romana de Minifotbal (FRM), proprietarul complexului sportiv, pe care il va administra prin intermediul Asociatiei Judetene de Minifotbal (AJM) Bacau.
“O asemenea sala este de mult timp dorita de cetatenii din Onesti”, a spus Lemnaru, care a apreciat si faptul ca terenul a fost amenjat intr-un timp record, de nici doua luni de zile. “Este singura sala de minifotbal de acest gen din Moldova”, a mai spus primarul din Onesti, care a precizat ca o contributie deosebita la demararea proiectului a avut-o senatorul Radu Catalin Mardare.
Prezent la inaugurare, presedintele FRM, Razvan Burleanu, a apreciat ca “acest moment va fi unul de referinta pentru viitorul minifotbalului din Romania”, dar mai ales pentru Onesti, unde va activa o divizie distincta in campionat, ba chiar si doua, incepind din luna februarie. “Ne gindim sa gazduim la Onesti chiar si o competitie europeana de minifotbal”, a mai spus Razvan Burleanu. “Sper ca echipele de aici sa poata reda Onestiului acea glorie de altadata”, a adaugat el.

Fostele glorii ale fotbalului regional s-au reunit la Onesti

Panglica inaugurala a fost taiata de primarul Emil Lemnaru, de presedintele Razvan Burleanu si de viceprimarul Mihai Sova, precum si de secretarul Municipiului Onesti, Daniel Spinu, dupa care majoretele de la trupa “Diamant”, din cadrul Clubului Copiilor din Onesti, au sustinut un program artistic. Au urmat doua meciuri demonstrative, intre selectionatele de seniori si tineret ale Onestiului si ale Moldovei. Selectionata regiunii Moldovei s-a bazat in special pe nucleele provenite de la FCM Bacau si Ceahlaul Piatra Neamt, dar echipa a inclus si jucatori din Roman, Focsani si alte localitati.
Printre acestia s-au numarat Costel Cimpeanu, Gheorghe Burleanu, Lucian Cosma, Gabi Bojescu, Eusebiu Diaconu (campion european de lupte greco-romane), Gabi Toma, Vasile Jimbu si Remus Cojocaru, dar si turcul Jean Akxoy, stabilit in Roman, iar in formatia celor tineri a evoluat si Sorin Ghius, component al echipei Romaniei, dubla campioana europeana de minifotbal, in 2010 si 2011.
Din selectionata Moldovei a facut parte si un jucator de 70 de ani, un record pentru federatia de minifotbal, dupa cum ne-a spus presedintele Razvan Burleanu. Reprezentantiva Onestiului, care a jucat in tricourile formatiei First Class (pensiune patronata de fostul mare fotbalist Puiu Tismanaru), a fost alcatuita din jucatori precum Costel Munteanu si Daniel Munteanu, Nicu Mocanu, Dumitru Chiriac, Adrian Pascu, Daniel Cordon sau Ionut Tismanaru. Pe teren a intrat si Puiu Tismanaru, insa el nu a jucat tot meciul.
Partida jucatorilor mai in virsta a fost cistigata de selectionata Moldovei, cu scorul de 3 – 2, iar in meciul celor mai tineri a invins reprezentativa Onestiului, cu scorul de 7 – 4. Cu ocazia meciurilor demonstrative, s-a dovedit si calitatea gazonului artificial, care a fost adus de o firma din Olanda, este de ultima generatie si este de nivel international, fiind aprobat de FIFA si UEFA.
O alta caracteristica a salii de minifotbal din Onesti este si faptul ca acoperisul poate fi indepartat pe timpul verii, permitind desfasurarea meciurilor in toate anotimpurile. Investitia de la Onesti se ridica la peste 200.000 de euro, dar baza Dribbling Sport va mai include si un teren de tenis-fotbal, precum si alte amenajari, de la vestiare, cabine de dus si grupuri sociale, pina la sauna, cabinete de masaj, spatii pentru servicii de alimentatie publica si minibar, parcare publica si altele.

Ziarul de Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu