marți, 31 ianuarie 2012

Minifotbalul onestean aproape de start


La finalul lunii februarie la Onesti va debuta mult asteptatul campionat de minifotbal organizat sub egida Federatiei de Minifotbal din România. Meciurile se vor disputa în cadrul noii baze sportive Dribbling, inaugurate la începutul acestui an, si situată chiar în cadrul Complexului Sportiv Municipal.

Astfel iubitorii minifotbalului de pe Valea Trotusului mai au posibilitatea până pe 15 februarie de a se înscrie în Divizia de Onesti. Până acum s-au înscris deja 10 echipe, astfel prime 6 echipe care se vor mai înscrie vor fi repartizate în prima ligă valorică, urmând ca restul să formeze din toamna acestui an liga secundă.

”Am luat această decizie prin faptul că timpul nu ne permite să disputăm anumite meciuri preliminare repartizării echipelor în ligi valorice, în schimb sistemul de retrogradare promovare va permite oricărei echipe din esalonul secund să ia parte la prima ligă. Mai mult decât atât vom organiza si Cupa României unde se vor bate toate echipele din întregul campionat. În acest moment, la prima editie, s-au înscris deja 10 echipe, toate localitătile de pe Valea Trotusului fiind bine reprezentate, până acum s-au înscris atât echipe din Onesti, cât si din Târgu Ocna, Căiuti sau Helegiu”, ne-a declarat Gheorghe Burleanu, presedintele Asociatiei Judetene de Minifotbal.


Campionatul va fi structurat în 15 etape, după care primele 8 echipe vor disputa meciurile din faza play-off-ul în urma cărora cele mai bune echipe vor avea posibilitatea să reprezinte Onestiul la fazele nationale. De mentionat că faza regională, preliminară calificării la turneul final, va fi organizată chiar la Onesti, asa că echipele noastre chiar dacă sunt la prima participare într-un campionat de o asemenea anvergură vor avea avantajul terenului propriu.

De mentionat că la această competitie NU au drept de joc jucătorii care evoluează în Liga I, II si III de fotbal, minifotbalul fiind destinat exclusiv amatorilor. Vârsta minimă de participare este 16 ani, iar sistemul de joc pentru cei care nu sunt încă familiarizati cu regulamentul oficial de minifotbal este de 5 jucători de câmp si 1 portar, schimbările fiind nelimitate. Durata unui joc de minifotbal este de 2 reprize a câte 25 de minute fiecare.
Pentru înscrieri puteti să folositi următoarele numere de telefon 0727.137.053, 0757.504.176 sau direct la baza sportivă Dribbling din Onesti.

Regulamentul integral al campionatului poate fi găsit pe site-ul federatiei www.campionateminifotbal.ro

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitaţi să ne contactaţi.
Persoane de contact:
Gheorghe Burleanu
Preşedinte. Asociaţia Judeţeană de Minifotbal Bacău
Tel. 0727.137.053, 0757.504.176

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu