duminică, 12 iunie 2011

FCM Onesti se dezintegreaza !!!

“Toate structurile clubului de fotbal FCM Onesti se vor dezintegra, din punctul meu de vedere”, a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa organizate zilele trecute, omul de afaceri bucurestean Constantin Alexa, actionar de baza al clubului onestean, care a precizat ca nu va mai sustine financiar echipa de fotbal. Presedinte al grupului de firme Axa, din care face parte si societatea Axa Security, care asigura paza la Rafo Onesti, Constantin Alexa a sustinut echipa de Liga a III-a FCM Onesti cu peste 75 % din intregul buget, pina in iarna, cind a decis sa contribuie in parti egale cu ceilalti finantatori. Acum, Alexa si-a retras complet finantarea. “Pentru mine e un subiect inchis, definitiv si irevocabil”, a mai spus Constantin Alexa. Cum si alti actionari au anuntat ca ii urmeaza exemplul, echipele clubului sint pe punctul de a se desfiinta, in lipsa de finantare. “Echipamentele si tot ce mai ramine le vom da, probabil prin asociatia Onestin, unor copii care au nevoie”, a mai spus Constantin Alexa. Un alt finantator al clubului onestean, Ovidiu Momanu, presedinte la FCM Onesti si director la Axa Security, a anuntat si el, in cadrul aceleiasi conferinte de presa, ca se retrage de la clubul de fotbal. Cei doi au tinut sa precizeze ca nu doresc sa mai finanteze nici macar echipele de copii, dintre care cea pentru juniori C a devenit campioana judetului Bacau in ultimii ani. “Copiii erau componenta cea mai importanta, dar de ce sa vin eu din capatul celalalt al Romaniei?”, a mai spus Constantin Alexa, care a precizat ca se va mai implica doar in finantarea Cupei Axa Security, turneu de fotbal destinat copiilor de pe Valea Trotusului.

Fara sprijin financiar de la autoritatile locale

Atit Constantin Alexa cit si Ovidiu Momanu, au anuntat ca principalul motiv pentru care se retrag de la FCM Onesti il reprezinta faptul ca Primaria si Consiliul Local Onesti nu s-au implicat deloc in finantarea echipelor din cadrul clubului de fotbal. “Lucrurile au evoluat diferit fata de ce am crezut eu si ceilalti actionari, mai ales datorita atitudinii factorilor de decizie din acest oras – a spus Alexa. Tentativele noastre in privinta sustinerii din partea comunitatii au esuat”. Finantatorii de la FCM Onesti au cerut sprijin primarului Emil Lemnaru inca din iarna, atunci cind, din 13 actionari, mai ramasesera doar 5. Sprijinul din partea municipalitatii nu a venit, iar acest lucru i-a dezamagit pe cei care au investit in fotbalul onestean. “E un sport de masa, nu individual, si este pentru comunitate, nu pentru noi, ca altfel, noi, actionarii, ne-am fi adunat intr-o sala inchiriata si am fi jucat intre noi – a spus si Ovidiu Momanu. Am luat o echipa de nicaieri, din cele 4 colturi ale tarii, si ne-am propus sa nu retrogradam, ba chiar o clasificare in primele 10 echipe, iar noi ne-am situat pe Locul 9. Multumirea sufleteasca este ca am reusit sa aducem acesti jucatori fara costuri mari si sa demonstram ca putem face o echipa competitiva”. Constantin Alexa a amintit si de reactia primarului Emil Lemnaru, care a refuzat sa finanteze echipa de fotbal, pe motiv ca ofera deja sprijin, prin punerea stadionului la dispozitie si prin intretinerea acestuia. Primarul a spus, initial, ca aloca circa doua miliarde de lei vechi pe an pentru intretinerea stadionului, fapt care a strirnit indignarea finantatorilor de la FCM Onesti, care au sustinut ca cifra e exagerata si ca suma reala este de aproximativ 30 de milioane pe luna. Ulterior, primarul a afirmat ca aloca doar 1,45 miliarde pe an, apoi a revenit si a calculat ca, daca ar taxa clubul pe ora de antrenament, ar insemna 1,7 miliarde de lei vechi pe an. La acea vreme, Constantin Alexa a spus ca echipa consuma doar apa pentru dusuri, de doua ori pe luna, si lumina de la vestiare, pentru care costurile nu au cum sa depaseasca 30 de milioane pe luna, iar cine spune ca acestea se ridica la 1,4 miliarde minte.

Primarul e acuzat de vendeta

La conferinta de presa de saptamina trecuta, Constantin Alexa a precizat ca, la scurt timp dupa acele afirmatii la adresa primarului, s-a trezit cu un control de la Primaria Onesti, care a constatat ca firma Axa Security nu a platit taxa de mediu-salubritate de acum 3 ani, societatea fiind obligata sa plateasca 366 milioane de lei vechi. Constantin Alexa spune ca e vorba de o razbunare a primarului si de o “atitudine agresiva fata de mediul de afaceri”, iar firma a dat in judecata Primaria Onesti, pentru ca taxa este considerata ilegala. Primarul Emil Lemnaru nu a raspuns la telefon in ultimele zile, desi el este si purtator de cuvint al institutiei, dar secretarul municipiului, Daniel Spinu, a sustinut ca acel control nu a fost facut din razbunare, fiind doar o coincidenta ca s-a produs la scurt timp dupa ce Alexa il facuse mincinos pe primarul Lemnaru. “Toate societatile intra pe rind la control, iar acum le-a venit rindul celor de la Axa Security”, ne-a declarat Daniel Spinu. Insa acest lucru i-a determinat pe Alexa si Momanu sa se retraga definitiv de la clubul FCM Onesti, singura manifestare in care cei doi se vor mai implica financiar fiind Cupa Axa Security, care se afla la a III-a editie si care incepe chiar azi, pe stadionul Energia. “Daca nu cumva, dupa declaratiile mele de acum, va trebui sa jucam la Caiuti”, a mai spus Constantin Alexa. Alti doi actionari, Laurentiu Neghina si Marcel Colpos, au anuntat ca isi retrag finantarea pentru echipa de Liga a III-a de la FCM Onesti, raminind in discutie doar echipele de copii. Cel de-al cincilea finantator, Marcel Bujor, abia s-a intors din strainatate si nu a luat inca o decizie, iar Iulian Popa, directorul sportiv, este singurul care doreste sa sustina in continuare echipa mare.

Ziarul de Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu