De mai multe săptămâni, conducerea dinamovistă pregăteşte organizarea Academiei de Fotbal Dinamo. Nicolae Badea a convocat mai multe şedinţe şi le-a cerut oamenilor din club să grăbească acest proiect, unul care se vrea a fi unic în România. Dar în ce constă ideea şefilor din Ştefan cel Mare? În mai multe oraşe din ţară, "câinii" vor deschide centre de copii şi juniori, fiind alese, în afara Bucureştiului, patru locaţii: Cîmpulung Muscel, Satu- Mare, Deva şi Oneşti. Iar cel mai bun exemplu în acest moment este cel de la Oneşti, acolo unde proiectul a şi fost demarat.
Cazare pentru jucători, clase speciale în licee
Ioan Sdrobiş este coordonatorul în Moldova, a dat deja drumul la treabă şi are strânşi 120 de jucători. Clubul Dinamo a făcut un parteneriat cu Primăria Oneşti, 90 dintre juniori sunt cazaţi în hotelul primăriei, iar la Liceul Sportiv au fost înfiinţate două clase, una de a 9-a şi una de a 5-a, formate în totalitate din juniorii de la FC Dinamo Oneşti.
1.200 de copii
După Oneşti urmează Cîmpulung Muscel, acolo unde coordonatori vor fi profesorul Tănase Dima de la Sporting Piteşti şi Constantin Telu Stancu. Aici, dar şi la Deva şi Satu Mare, dinamoviştii sunt foarte aproape să semneze parteneriate cu primăriile. În total, în toate centrele, roş-albii estimează că vor fi în jur de 1200 de copii.
Şcoala pe primul plan
La Bucureşti, Centrul de Copii şi Juniori va fi reorganizat, iar începând cu sezonul viitor sunt şanse mari ca Bebe Alexe să fie coordonatorul proiectului în capitală. Mai mult, omul care a condus academia rivalilor din Ghencea va sta pe banca satelitului, Dinamo 2. La această echipă vor juca doar fotbaliştii care nu au depăşit vârsta de 20 de ani. Juniorii veniţi din provincie vor sta la cămin, iar factorul şcolar va fi foarte important. "Nu vor mai fi acceptaţi cei fără studii, iar rezultatele lor şcolare vor fi urmărite atent", a spus ieri unul dintre şefi.
Liga 2
sâmbătă, 23 iunie 2012
Abonați-vă la:
Postări (Atom)